- 04.02.2012

Vaalipäivän aattona Suomi on jo voittanut vaalit - huomenna voimme tehdä ihmeitä

Olin tänään aamulla kymmeneltä Turun kauppatorilla yli 20 asteen pakkasessa toista tuntia. Kuulostaa hullulta, mutta oli siellä muitakin hulluja. Yli tuhat ihmistä tuli kuuntelemaan ja tapaamaan Pekka Haavistoa. Pekan kampanja on saanut suomalaiset liikkeelle kaikkialla ennen näkemättömällä tavalla ja tuonut ihmiselle tulevaisuudenuskoa. Suomi on jo nyt näiden vaalien voittaja. Kiitos tästä kuuluu hienolle vaalikampanjalle ja kaikkien ehdokkaiden tukijoukoille – mutta ennen kaikkia niille tuhansille ihmisille, jotka ovat olleet luomassa Pekka Haavisto -ilmiötä.

Imatralla toistasataa ihmistä kokoontui parin tunnin varoitusajalla klo 22.30 Nesteen huoltoasemalle vaalitilaisuuteeen, kun Pekan vaalivankkurit tekivät välipysähdyksen. Lukuisissa kaupungeissa on järjestetty Pekan tukikonsertteja – suurimpana niistä maanantaina Helsingin jäähalliin yli 7 000 ihmistä vetänyt Ultra Bran ja muiden huippuartistien tähdittämä konsertti. Sadat ihmiset ovat kaikkialla tulleet Pekan tilaisuuksiin.

On ollut upeaa saada kiertää lukuisissa kaupungeissa Pekan ”lämmittelyartistina” ja saada tavata suomalaisia, joita Pekan kampanja ja sen teemat ovat koskettaneet. Monet, jotka ovat pitäneet politiikkaa ihmisten arjelle etäisenä, ovat heränneet ja nähneet toivoa Pekan sanomassa. Suomi voi olla parempi maa, politiikalla voi tehdä ihmeitä. Syrjäytymiseen voidaan puuttua, kiusaamista ei tarvitse sietää, ketään ei saa töniä – me kaikki voimme yhdessä tehdä tästä maasta oikeudenmukaisemman ja menestyvämmän. Pekka on tässä kampanjassaan tehnyt juuri sitä mitä hän on kaikissa työtehtävissään tehnyt: koonnut ihmisiä yhteen ja saanut heidät tekemään yhteistyötä. Tällaista presidenttiä Suomi tarvitsee, niin kotimaassa kuin ulkopolitiikassakin.

Nyt vaalien aattoiltana vaalityö alkaa olla takana. Kiitos kaikille niille tuhansille ja tuhansille, jotka ovat eri tavoin olleet mukana Pekka Haaviston tukena olevassa kansanliikkeessä. Mukana on ihmisiä eri puolueista, ammateista ja kaikkialta Suomesta. Olemme jo muuttaneet Suomea. Suomi on näiden presidentinvaalien myötä välittävämpi, iloisempi ja avoimempi maa – meille jokaiselle.

Huomenna voimme muuttaa Suomea lisää. Muistakaa käydä äänestämässä ja antakaa myös läheisillenne rohkeutta valita Pekka Haavistossa uuden sukupolven presidentti. Eri puolilla Suomea kuulee samaa viestiä: gallupit ovat voitettavissa, koska monet epävarmat hakevat rohkeutta äänestää heihin suuren vaikutuksen tehnyttä Pekka Haavistoa ennakkosuosikin sijaan. Palaute kaikkialta on huikeaa.

Alavudella mummot kuiskivat Pekan kampanjaväelle äänestävänsä Pekka Haavistoa. Salossa äiti tuli kertomaan kiusaamisesta kärsivästä autistisesta lapsestaan, joka toivoo niin Pekka Haavistosta presidenttiä. Lappeenrannassa eräs 75-vuotias mummo sanoi äänestävänsä Pekka Haavistoa, koska hänen alaikäinen lapsenlapsensa oli siitä niin vakuuttunut.

”Nuoriahan varten tätä maata rakennetaan”, mummo sanoi. Siksi Pekka Haavisto.