EU-vaalit 2024


Rakennetaan, ei hajoteta.

Me suomalaiset pärjäämme osana Eurooppaa rakentamalla, ei hajottamalla.

  Rakennetaan Eurooppaa, joka suojelee ilmastoa ja luontoa sekä edistää kestävää taloutta.

EU:n on oltava rohkea ja vahva tiennäyttäjä kestävään talouteen ihmisille ja luonnolle. Samalla kun edistämme EU:n hiilineutraalisuutta, otamme käyttöön talouden ja teollisuuden kilpailukykyä edistäviä puhtaita ratkaisuja. Sillä vähennämme myös riippuvuuttamme fossiilien tuonnista autoritäärisistä maista. Suomi menestyy osana Eurooppaa panostamalla talouden ympäristökestävyyteen. Näin luomme työpaikkoja ja kädenjälkemme maailmaan on positiivinen.

 Rakennetaan Eurooppaa, joka on turvallinen, demokraattinen ja inhimillinen.

EU:n lisääntyvää puolustusyhteistyötä tarvitaan arvojemme puolustamiseen ja Ukrainan tukemiseen Venäjän hyökkäyssodalta. Panostuksemme puolustukseen on perustuttava demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseen. EU:n on edistettävä sosiaalista vastuuta, ihmisten osallisuutta ja työntekijöiden oikeuksia. Suomi menestyy osana Eurooppaa, joka puolustaa inhimillisiä arvoja sekä pitää huolta kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan.

  Rakennetaan Eurooppaa, joka panostaa koulutukseen ja tutkimukseen.

EU:n päätöksillä on parannettava nuorten osallisuutta ja kansainvälistymistä sekä tuettava koulutuksen ja tutkimuksen tason nostamista. Suomi menestyy osana Eurooppaa, joka koulutuksen ja tutkimuksen avulla ratkoo aikamme suuria ongelmia ja parantaa kilpailukykyään.

Yhdessä rakennamme toivoa Suomelle ja koko Euroopalle.

Me pystymme ratkaisemaan aikamme haasteet sekä luomaan suomalaisille turvaa, hyvinvointia ja tulevaisuudenuskoa tekemällä yhdessä Euroopan unionissa päätöksiä kestävien arvojen puolesta.

Tervetuloa mukaan rakentamaan parempaa huomista.

 

Villestä sanottua

Heidi Hautala: “Olen tehnyt Villen kanssa vuosia töitä ja on aina mukavaa seurata hänen jatkuvaa innostustaan tarttua yhä uudestaan hänelle tärkeimpiin asioihin: ympäristöön, luontoon, ilmastoon, talouteen.

Ville on huomattu monissa listauksissa yhtenä etevimmistä mepeistä. Villellä on kyky arvioida asioita tarkasti, vetää niiden välille yhteyksiä ja ilmaista itseään ihailtavan selkeästi. Toisella kaudella Ville saisi varmasti entistäkin enemmän vaikutusvaltaa.”

Oras Tynkkynen: “Euroopassa eletään haastavia aikoja. Siksi tarvitsemme Villen poikkeuksellisen vahvaa osaamista, kokemusta ja tahtoa.”

Euroopan vihreiden kärkiehdokas ja Villen läheinen meppikollega Bas Eickhout kuvailee Villen roolia europarlamentissa 2019-24 näin: “Finnish Greens have always been very influential in the European Green Group. Ville Niinistö is one of those great examples of influential Green Members of European Parliament.

Ville has been coordinating for the Greens the key committee on Europe’s energy transition. In that committee he has been leading the negotiations for European energy renewable policies.

Moreover, Ville has been a very active member in the environment committee where he has been leading policies on land-use emissions and the role of forestry thereof. In all his work Ville has always been building majorities, while keeping the Green priorities within reach.

Without exaggeration you can say that Ville has been vital for the Green Deal’s climate and energy policies of Europe over the last 5 years. And on top a superb and sympathic colleague!”

Ville on listattu jo kaudella 2019-24 vaikutusvaltaisimpien meppien joukkoon useissa arvioissa:
* EU-Matrix 2024: sadan vaikutusvaltaisimman mepin listalla sijalla 98. (meppejä yhteensä 705)
* BCWInfluenceIndex 2023: 73. vaikutusvaltaisin meppi.
* ENDSEurope 2023: vaikutusvaltaisimmat EU-vaikuttajat ympäristönsuojelussa (Impact List)
* The Parliament Magazine 2022: The MEP fighting to preserve biodiversity at COP15 biodiversity convention
* VoteWatchInfluenceIndex 2021: 16. vaikutusvaltaisin meppi.
* Politico 2020: 20 meppiä joita seurata vuonna 2020.

EP Plenary session - Oral question - Key objectives for the CITES CoP19 meeting in Panama
Liity mukaan tukiryhmään!

Lämpimästi tervetuloa mukaan Ville Niinistön eurovaalikampanjan tukiryhmään! Täyttämällä lomakkeen kerrot meille taidoistasi, ideoistasi ja siitä, missä, milloin ja miten pystyt osallistumaan kampanjan tekemiseen.

Eurooppaa muuttava kampanja rakennetaan yhdessä ja jokaisen panos on äärimmäisen arvokas:

LIITY MUKAAN

Tue kampanjaa, pienikin lahjoitus on iso apu: