18.1.2021: Voitto diktaattorista: jääkiekon MM-kisat siirretään Valko-Venäjältä

Kuukausien julkisella vaikuttamisella ja kansalaismielipiteellä on vaikutuksensa. Vihdoin kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF teki päätöksen, että jääkiekon kevään MM-kisoja ei pelata Valko-Venäjällä vaan ne siirretään!
Tämä oli iso päätös ihmisoikeuksille ja urheilun yhteiskuntavastuulle. Diktaattori Lukashenka on jo pian puolen vuoden ajan pitänyt Valko-Venäjän kansaa panttivankinaan varastamalla vaalit ja vangitsemalla tuhansia rauhanomaisia mielenosoittajia. Monia heistä on pahoinpidelty ja jopa tapettu hallituksen joukkojen käsissä. Jääkiekko ei voi antaa tukeaan tällaiselle diktaattorille. Onneksi nyt kuukausien kamppailun jälkeen vihdoin järki voitti.
Kiitos siitä IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummolalle, joka ajoi kisojen siirtämistä. Europarlamentti oli tekemästäni aloitteesta ensimmäisten joukossa vaatimassa kisojen siirtämistä. Nyt voimme olla tyytyväisiä siihen, että kansainvälinen jääkiekkoyhteisö kantaa vastuunsa.
Lukashenkalta odotamme enää vain sitoumusta siitä, että Valko-Venäjän kansalle taataan rauhanomainen siirtymä uuteen hallintoon demokraattisilla ja vapailla vaaleilla. Jääkiekolla mainettaan pönkittämään yrittäneen diktaattorin aika on ohi. Niin on kaikkien muidenkin diktaattorien, jotka yrittävät anastaa urheilun jaloa henkeä omiin tarkoitusperiinsä.

Ylös