20.1.2021: Ehdolla Turussa kuntavaaleissa – ajatuksiani seuraavan neljän vuoden haasteista

Kunnallisvaalit on jo alle kolmen kuukauden päästä! Itse olen ehdolla Turussa ja siis halukas jatkamaan kaupunginvaltuutettuna. Toivon tässä saavani turkulaisten äänestäjien tuen. Viimeiset puolitoista vuotta olen sukkuloinut Turun ja Brysselin väliä europarlamentaarikkona. Minulle on suomalaisia edustavana päättäjänä ollut tärkeää säilyttää arjen yhteys suomalaisten elämään. Siinä toimintani Turussa on ollut tärkeässä roolissa.

Seuraavat neljä vuotta on tärkeää siinä miten suomalaiset kunnat nousevat koronakriisin aiheuttamasta taantumasta, turvaamme hyvinvointipalvelut kuntalaisille ja samalla ratkomme aikamme suuria ympäristökriisejä. Menestyvä ja hyvinvoiva kaupunki tänä aikana on sellainen, joka sekä pitää huolta kuntalaisista ja heidän palveluistaan että panostaa uutta luovaan elinkeinoelämään ja kulttuuriin. Turku on kehittynyt paljon viimeisen 10 vuoden aikana mitä tulee kaupungin vetovoimaan.

Koulut on aina ollut ja tulee olemaan tärkeimpiä omia painotuksiani: nuorten koulutus on turvattava ja erityisen tärkeää se on tänä aikana kun etäopetus lisää jo haasteita. Myös opiskelijahuoltoon ja mielenterveystyöhön on panostettava. Kestävää kaupunkia me vihreissä haluamme rakentaa panostamalla seuraavan neljän vuoden aikana isoihin investointeihin: lähijunaliikenne ja pikaraitiotie on saatava liikkeelle Turun seudulla. Näillä hankkeilla on valtava merkitys myös alueen vetovoimalle, asumisen ja liikkumisen vapauteen, lähiöiden tilanteen parantamiselle ja asemaseutujen kehittämisen kautta kaupalliseen kehitykseen. Samalla haluamme jatkaa keskustan viihtyvyyden kehittämistä, mistä elävä ja kulttuurisesti rikas jokiranta ja sen palvelut ovat jo esimakua. Taiteilijoiden ja kulttuurintekijöiden tilat on laitettava kuntoon. Myös nuorten harrastusmahdollisuuksia on parannettavaa varsinkin koronarajoitusten jäljiltä.

Monet Euroopan tason ja paikallisen tason asiat linkittyvät luontevasti yhteen. Koen olevani parempi kansalaisten edustaja europarlamentissa kun tiedän mitä kunnissa tapahtuu.

Kaupunginvaltuutettuna olen menneellä kaudella ollut tekemässä päätöksiä pikaraitiotiehankkeen valmistelun jatkamisesta sekä koulutukseen panostamisesta. Sataman hallituksen puheenjohtajana olin linjaamassa sitä, että koko Turun konserni luopuu ruoppausjätteen meriläjityksestä kokonaan. Se parantaa Airiston tilaa ja olen tästä päätöksestä hyvin iloinen. Itämeren ja laajemmin vesistöjen suojelu on yksi tärkeimpiä työtehtäviäni myös Euroopan unionissa. Kestäviä investointeja edistän myös europarlamentissa ja EU on tukemassa juuri merkittävästi raideliikennettä liikenteen päästöjen vähentämisessä. Horizon tutkimusohjelman vihreiden pääneuvottelijana olin vuodenvaihteessa neuvottelemassa lähes 100 miljardin euron ja 7 vuoden tutkimusohjelman painotuksista: suomalaiset ja turkulaiset korkeakoulut sekä innovaatiotoimintaan panostavat yritykset saavat ohjelmasta merkittävästi rahoitusta.

Tätä työtä haluan nyt kunnallisvaaleissa päästä jatkamaan. Olla turkulaisten ja laajemmin suomalaisten linkki Eurooppaan samalla kun olisin kaupunginvaltuutettuna ajamassa kaikille turkulaisille kestävää ja viihtyisää kaupunkia, joka samalla panostaa hyvinvointipalveluihin ja koulutukseen.

Siinä tarvitsen Sinun tukeasi. Tervetuloa mukaan! 💚✊

Ylös