11.2.2015: Pelastetaan Suomen arvosuot lapsillemme

Kokoomuksen mainostama ”uusi tapa suojella luontoa ja lisätä sen hyväksyttävyyttä” on saavuttanut tuloksensa: hallitus päätti tänään suojella 6 000 hehtaaria arvosoita. Se on kuusi prosenttia hallituksen omasta tavoitteesta. Siis 6 %.

Soidensuojeluohjelman tavoite vielä syyskuussa oli toteuttaa päätökset jo tällä hallituskaudella 100 000 hehtaarin arvokkaan suoluonnon pelastamisesta. Erityisesti Etelä-Suomessa on kiire, puhutaan viimeisistä suoluonnon rippeistä, jotka on saatava hoitotoimenpiteiden piiriin. Kyse on ihmisten viimeisistä virkistys- ja lakkasoista, matkailun mahdollisuuksista ja uhanalaisten eläimien ja kasvien tyyssijoista.

Nyt tiedämme siis, mihin kykypuolue pystyy. 6 prosenttia tavoitteesta saavutettu! Siis vain 6 prosenttia.

Ei näin. En usko, että valtion budjetin alijäämän supistamisessa Kokoomus olisi tyytyväinen, jos se saavuttaisi 6 prosenttia tavoitteestaan. Luonnon osalta se näyttää olevan.

Me vaadimme koko soidensuojeluohjelman toteuttamista. Sen teemme viimeistään hallitusneuvotteluissa. Siihen Suomen luonto ja me tarvitsemme Sinun tukeasi.

Nyt jos koskaan – pelastetaan Suomen arvosuot lapsillemme.

Ylös