17.5.2014: Vaalipäivä lähestyy – sinua tarvitaan!

Viimeisen viikon ajan Vihreiden kampanjassa on ollut upea noste. Esimerkiksi Helsingin Sanomien ehdokasgallup lupaa meille hyvää: valtakunnallisesti kolme seitsemästä ja pääkaupunkiseudulla peräti neljä viidestä suosituimmasta ehdokkaasta on vihreitä! Ehdokkaat ovat ottaneet kampanjoihinsa huiman kirin ja Vihreiden aktiivit kirittävät kampanjaamme kohti loppusuoraa.

Loistavat eurovaaliehdokkaamme tarvitsevat nyt jokaisen vihreän tukea. Tavoittelemamme kahden paikan saavuttaminen on aivan käden ulottuvilla. Lopputuloksen ratkaisee viime viikkojen näkyvyys. Siksi toivon, että vihreät värit täyttävät kaupunkien keskustat, taajamatorit sekä erilaiset yleisötapahtumat.

Haluan myös muistuttaa, että eurovaaleissa loppukirin merkitys on poikkeuksellisen suuri. Se tarkoittaa, että meidän kaikkien vihreiden kannattaa kannustaa jokaista aktivoitumaan: tekemään kampanjaa kadulla sekä puhumaan vaaleista työpaikoilla, kaveriporukoissa ja verkossa. Paras mahdollinen mainos ehdokkaillemme on juuri sinun äänestyssuosituksesi omille ystävillesi ja tuttavillesi!

Vihreiden teemat – ilmasto, työllisyys ja vapaus – ovat näiden vaalien keskustelun ytimessä. Vihreä viestimme on, että haluamme ratkaista Euroopan ongelmia positiivisilla keinoilla: luomalla tulevaisuudenuskoa ja rakentamalla parempaa tulevaisuutta. Sitä viestiä ihmiset tuntuvat kaipaavan.

Palaute vaaliteemoistamme on ollut todella hyvää. Esimerkiksi monilla paikkakunnilla ihmiset ovat tulleet kiittämään kuultuaan, miten me Vihreät sovitamme yhteen niin työllisyyden kasvattamisen kuin ilmastonmuutoksen torjumisen.

Ihmiset ovat olleet myös hyvillään siitä, että Vihreät on puolue, joka ei aseta ihmisiä vastakkain, vaan uskoo ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon. Uskomme siihen, että ihmisten vapaudet ja yhdenvertaiset mahdollisuudet nostavat Euroopan hyväksi paikaksi elää.

Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjassa oli upea henki. Sitä samaa henkeä meidän on mahdollista luoda nyt eurovaalikampanjamme loppusuoralla: kampanjoimme positiivisen kautta, yhdessä ihmisten kanssa.

Pienenä kirityksenä myös viime viikonloppuinen Conchita Wurstin eurovaalivoitto saattoi tuoda monelle ympäri Eurooppaa sen muistutuksen, että Euroopasta voidaan tehdä parempi paikka, kunhan vaan uskomme Eurooppaan ja vaikutamme, jotta sen tulevaisuus olisi vihreämpi.

Tsemppiä viimeiseen puristukseen! Uudistetaan Eurooppa, uudistetaan Suomi!

Ylös