2.1.2012: Tehdään Pekasta presidentti!

Uusi vuosi on alkanut ja presidentinvaalit lähestyvät huipennustaan. Moni on kysynyt minulta, ketä ehdokasta ja millä perusteilla kannatan presidentinvaaleissa. Kantani on selvä. Pekka Haavisto on ehdokkaista se, jonka osaaminen on parhaimmillaan Suomen presidentin tehtävään. Pekalla on presidentiltä vaadittavaa sielun syvyyttä, kykyä yhdistää suomalaisia ja kansainvälisen diplomatian koeteltua taitoa.

Ratkaisevan tärkeänä pidän sitä, että Pekka katsoo tulevaisuuteen. Hän haluaa olla rakentamassa reilumpaa Suomea, jossa jokaisella ihmisellä on oikeus onneen. Tänä aikana, kun kansainvälinen talouskriisi ja ympäristöuhat aiheuttavat epävarmuutta, on tärkeää valita päättäjiä, joilla on kyky nähdä tämän päivän vaikeuksien yli. Vaikeina aikoina on tehtävä päätöksiä, joilla rakennetaan huomisen menestystä.

Pekka Haaviston viesti avoimesta ja yhdenvertaisesta Suomi tekisi tämän maan rapautuneelle yhteenkuuluvuuden tunteelle hyvää. Suomi nousee taantumasta parhaiten, jos me lähdemme yhdessä rakentamaan oikeudenmukaisempaa työelämää ja uuden ajan menestyvää vähäpäästöistä taloutta. Presidenttinä Pekka Haavisto kannustaisi niin eriarvoisuuden torjumiseen kuin uutta luovaan yrittäjyyteen ja työpaikkojen luomiseen.

Pekka Haaviston Suomi osaisi toimia kansainvälisillä areenoilla luottamusta herättävästi, kokoaan suurempana demokratian ja rauhan edistäjänä. Kun arvioidaan presidentiin valtaoikeuksiin kuuluvien asioiden hoitoa, on selvää, että Pekka Haaviston kokemus ja näkemys on tällä saralla syvällisintä.

Moni ovi Yhdistyneissä Kansakunnissa ja muilla kansainvälisillä areenoille avautuisi Suomelle, jos presidenttinä on Pekka Haavisto. Hänen johdollaan Suomi voisi olla rauhan rakentamisen ja kestävän kehityksen suurvalta. Sellainen maa, joka uskaltaa puolustaa ihmisoikeuksia ja kestäviä ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa menestyksellä.

Pekan suurin kyky on samaistumisen ja yhdenvertaisen kohtaamisen taito: samalla luontevuudella hän osaa kohdata suomalaisia toreilla ja somalialaisia sissipäälliköitä Afrikan sarven erämailla. Hän ei tuomitse ketään, mutta osaa auttaa monia.

Uskon, että mitä lähemmäs vaalipäivä tulee, yhä useampi suomalainen katsoo ehdokkaiden osaamista yhä tarkemmin. Tässä tarkastelussa Pekka Haavisto pärjää. Hänen kannatuksensa on jo nyt hienossa nousussa ja tie toiselle kierrokselle on auki. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Ylös