17.4.2011: Jos kannatat vihreitä, äänestä vihreitä

villeniinisto_tsmainos

 

Tänään ratkaistaan Suomen suunta. Vaalikampanja on ollut hieno. Olen kiertänyt eri puolilla Suomea tukemassa muiden vaalipiirien vihreitä ja viime viikot intensiivisesti omaa vaalipiiriäni Varsinais-Suomea. Kaikkialla on ollut hienoja ihmisiä kysymässä tärkeitä kysymyksiä.

Poliitikkoja pitääkin haastaa, jotta selviää kenellä on ratkaisuja aikamme haasteisiin. Politiikkaa on uudistettava, asioista on puhuttava ihmisille avoimesti ja rohkeasti, jotta voimme palauttaa luottamuksen päätöksentekoon. Jotta kansalaiset voivat vaikuttaa entistä enemmän omaan elinympäristöönsä ja yhteiskuntamme kehitykseen. Tämä luottamus on demokratian ytimessä.

Tätä olen itse kampanjassani tehnyt. Salossa yksi 50-vuotias duunarimies oli niin ilahtunut keskustelustamme, että toi minulle omenoita kaupasta. Sopii vihreälle, hän ajatteli. ”Sä olet selvästi miettinyt, miten meille suomalaisille saadaan työtä.”

Monet ovat kannustaneet vihreitä olemaan rohkeasti edistyksen ja suvaitsevaisuuden ääni – vastavoima ahdasmielisyydelle, populismille ja vain omaan napaan tuijottamiselle. Me haluamme rakentaa kestävää Suomea tuleville sukupolville, jokaiselle meistä, jokaisen oikeuksia ja vapauksia kunnioittaen ja vaalien. Suomea, joka kantaa vastuuta yhteisestä ympäristöstämme niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Suomi menestyy avoimena taloutena, joka ymmärtää koulutuksen ja sivistyksen merkityksen.

Tänään on se ratkaiseva hetki sille, mihin suuntaan Suomea ohjataan. Vaalikentillä on käynyt selville, että puolueiden välillä on eroja. Ääni vihreille on ääni edistykselle. Nyt jokaisella äänellä on poikkeuksellisen suuri merkitys. Varsinais-Suomessa vihreät kamppailee tiukasti kahden paikan säilyttämisestä. Valtakunnallisesti kamppailemme vaalivoitosta, joka antaa toteutuessaan meille paremmat mahdollisuudet kuin koskaan neuvotella vihreitä tavoitteita hallitusohjelmaan – ja pitää muiden epävihreät tavoitteet poissa sieltä.

Jos kannatat vihreitä, äänestä vihreitä.

Itse olen toiminut neljä vuotta kaikella tarmollani varsinaissuomalaisten valitsemana kansanedustajana kestävän Suomen rakentamiseksi. Olen huomannut, että yksittäisellä kansanedustajalla on paljonkin mahdollisuuksia vaikuttaa, jos on rohkeutta ja osaamista edistää arvojaan. Toivottavasti olen luottamuksesi arvoinen.

Ylös