Tervetuloa

Olen Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri.

Ville Niinistö
olen vuonna 1976 syntynyt valtiotieteiden
maisteri, Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja ja ympäristöministeri.

 

vihreat_logo

Välkommen

Jag är en 37-årig riksdagsledamot i Finland för De Gröna. Jag blev aktiv i politik därför att världens framtid är alldeles för viktigt för att åsidosättas. Jag är invald från Egentliga Finlands valkrets och kommer ifrån historiska staden Åbo. Nuförtiden är jag bosatt både i Åbo och Stockholm med min familj. Min fru, Maria Wetterstrand, är riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet i Sverige. Vi har två barn, Elias (född 2004) och Linnea (2007).

Jag definierar mig som socialliberal grön. Jag tror att ett bra samhälle garanterar breda rättigheter för alla invånare för att förverkliga sina egna målsättningar i livet. Jag tror på Finlands tvåspråkighet och vill förbättra den tvåspråkiga servicen i vardagen. Jag tror på minoriteternas rättighet att uttrycka sin kultur. Staten måste garantera att alla har en möjlighet till att göra egna livsval. Människor kan inte vara fria i ett samhälle där stora inkomstskillnader tvingar många att leva i fattigdom eller hindrar lika möjligheter till utbildning, hälsa och arbete.

De Gröna är det partiet som har bäst förståelse av de utmaningar som den moderna världen står inför. Vi har lösningar till utmaningar som klimatförändringen, den ekonomiska krisen eller det turbulenta arbetslivet orsakar. Gröna lösningar bygger ett ekologiskt hållbart samhälle där alla människor är jämlika.

Villes intervju i Åbo Underrättelser: De gröna har hållbara lösningar för framtiden

Insändare i ÅU 7.4.11: För öppen politik och en liberal regering.

Villes valtidning har artiklar också på svenska.