Perhe ja vapaa-aika

Perhe

Valtaosan vapaa-ajastani vietän lasteni kanssa. Olin yhdeksän vuotta naimisissa Maria Wetterstrandin kanssa, jonka kanssa meillä on yhdessä kaksi ihanaa lasta. Poikamme Elias on syntynyt 2004 ja tyttäremme Linnea syntyi heinäkuussa 2007. Lasten kanssa ollessaan kokee elämänsä kaikkein merkityksellisimmäksi. Nykyisin asumme sekä Turussa että Helsingissä.

Kansanedustajana minulle on tärkeätä varmistaa, että ehdin viettää riittävästi aikaa lasteni kanssa. On myös tärkeää, että myös pienten lasten vanhemmat ovat edustettuina eduskunnassa. Minun sukupolvelleni uran ja perhe-elämän yhdistäminen tasapainoisella tavalla on tärkeää, ja sen helpottamisen eteen teen töitä myös eduskunnassa. Olin molempien lasteni kanssa lähes puoli vuotta vanhempainvapaalla.

Kerroin Kodin Kuvalehden haastattelussa huhtikuussa 2014 perheen ja ministerin työn yhteensovittamisesta ja omien rajojen oppimisen tärkeydestä
(lyhyt nettiversio): http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/hyva_mieli/ihmissuhteet/ville_niinisto_itseaan_ei_ole_pakko_polttaa_loppuun
(koko haastattelu:)
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkelitiedosto/166/ville_niinisto.pdf

Vapaa-aika

WP_20140803_064Vapaa-ajallani harrastan monipuolisesti luonnossa liikkumista. Olen aina viehekalastanut paljon erityisesti Turun saaristossa, perhokalastustakin harrastan jonkun verran. Harrastan myös ruuanlaittoa, erityisesti kasvis- ja kalaruokaa – pidän huolta että kalani tulevat kestävistä kalakannoista. Liikakalastus uhkaa valtaosaa maailman kalakannoista. Saariston luonto ja Suomen metsät ovat minulle tärkeitä henkisen levon paikkoja. Vietän kesiäni paljon Turun saaristossa, erityisesti Kustavissa. Patikoin kansallispuistoissamme, läheisin niistä on juuri ministerikaudellani perustettu uusi Teijon kansallispuisto sekä Selkämeren kansallispuisto. Merilinnut ovat minulle läheisimpiä, ruokkien ja riskilöiden uimista on ilo katsoa. Merikotkan lisääntyminen saaristossa on ollut hienoa nähdä.

InstagramCapture_099e1cd5-63ab-452e-910a-73c7ddd20ec7_jpg

Olen aina harrastanut paljon liikuntaa. Rakkain urheilulaji minulle on jalkapallo. Pelasin nuoruuteni Kaarinan Nappuloissa ja Kaarinan Pojissa. Olin aika lupaavakin futaaja, kunnes polvivammat A-juniorikaudella pakottivat lopettamaan aktiivisen pelaamisen. Pelaan yhä eduskunnan futisjoukkueessa satunnaisesti futista. Nurmella kokee suurta vapauden ja ilon tunnetta kun pääsee pyörittämään peliä. Pelipaikaltani olen hyökkääjä.

Muita minulle läheisiä lajeja ovat salibandy, jota olen myös aiemmin pelannut Turun AFC Campuksessa, sekä rullaluistelu, sulkapallo, soutaminen ja kuntosaliharjoittelu. Lasten kanssa tykkäämme käydä luistelemassa.

Olen innokas kirjallisuuden ystävä. Luen päästäkseni irti politiikan arjesta romaaneja edelleen säännöllisesti. Nuorempana tykkäsin fantasiasta ja J.R.R.Tolkienista, yhä edelleen George R.R. Martinin Song of Ice and Fire (Game of Thrones) -sarja koukuttaa. Nykyään luen aika laajasti amerikkalaisista Siri Hustvedtista ja Paul Austerista kotimaisiin Jussi Valtosiin. Luen paljon myös tutustuakseni eri kulttuureihin, esimerkiksi nigerialaista Chimamanda Ngozi Adichie on ehdoton suosikkini. Historioitsijana luen myös historiallista kirjallisuutta, niin tutkimuksia kuin romaaneja. Nuorempana kirjoitin itsekin pöytälaatikkonovelleja.

WP_001289Olen matkustamisen, ruuan ja eri kulttuurien innokas oppija. Nuorempana kiersin paljon selkäreppu selässä erityisesti Itä-Aasiassa ja Itä-Euroopassa. Olen kiertänyt myös paljon eri luontokohteissa Suomessa ja ulkomailla (kuva Saanalta). Yhä matkoillani yritän aina perehtyä paikallisten ihmisten arkeen. Nautin myös hyvästä ruuasta – ja sen laittamisesta – hyvässä seurassa, maailmanparannuskeskustelujen kera.

Pelaaminen on myös rakas harrastus – älykkäimmät eläimet oppivat leikkimällä. Olen nuoresta pitäen pelannut tietokoneella erityisesti strategiapelejä, kuten Sid Meierin legendaarista Civilization-sarjaa. Lautaroolipelejä pelasin nuorena paljon. Nykyään strategiapelit sekä laudalla että tietokoneella kuuluvat yhä harrastuksiini.

 

 

 

Ylös